CheeseTech firması süt bilimi ve endüstrisi üzerine ARGE çalışmaları yapmak üzere kurulmuş olup Bolu Teknokent bünyesinde Gıda Bilimi ve Teknolojisi üzerine çalışan tek ARGE şirketidir. Firmamız Bireysel Genç Girişim (BiGG) adıyla anılan TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1512 – Girişimcilik Destek Programı kapsamında desteklenerek ARGE şirketi olarak 2020 yılında faaliyete geçmiştir. Ayrıca kuruluşu sonrası KOSGEB tarafından firmamıza İleri Girişimcilik Desteği sağlanmıştır. ARGE çalışmalarında ağırlıklı olarak süt ve süt ürünlerinin endüstriyel üretimlerini destekleme ve geliştirme konularına odaklanılmıştır.
Süt ürünlerindeki çalışmalarımızın temel hedefi, geleneksel olarak üretilen ve ticari potansiyeli olan yöresel süt ürünlerinin üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve endüstriye uyarlanmasıdır. Firmamızın kuruluşun da sağlayan ilk projemiz Bolu ili Mengen ilçesine özgü bir yöresel peynirimiz olan Mengen Peynirinin üretim teknolojisinin endüstriye uyarlanması konusunda yaptığımız çalışma tamamlanmış ve ortaya konan üretim teknolojisi için patent başvurusu yapılmaktadır. Çalışmalarımızın devamında yine ticari potansiyeli yüksek ve üretim teknolojisi endüstriyele uyarlanabilecek diğer süt ve süt ürünlerine odaklanılacaktır. Aynı zamanda teknoloji ile bütünleşmiş yenilikçi ürünlerin ortaya çıkarılması diğer bir çalışma alanını oluşturmaktadır. Sürdürülebilirlik kapsamında süt ürünlerinin üretimleri esnasında oluşan atıklardan yararlanarak yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi, yan ürünlere katma değer katılarak endüstride tekrar sistemde yer almasının sağlanması diğer hedef konularımızdır. Diğer yandan Sıfır Atık hedefiyle yan ürünlerin tamamen kullanılması ve atıklarında uygun işleme metotları ile değerlendirilmesi ileriye dönük çalışmalarımız arasında yer alması planlanmaktadır.
Hayvansal sütlerle yapılacak olan çalışmaların yanında bitki bazlı vegan peynir veya diğer alternatif ürünlerin geliştirilmesi de diğer araştırma alanlarımızdır. Kırsal kalkınmaya katkı verebilmek amacıyla geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlerin sürdürülebilir, standart üretim ve yüksek kaliteye sahip olmasını sağlamak; geleneksel ürünlerin yanında her yaş grubundan insana hitap edecek sağlıklı, lezzetli, inovatif, tüketici ve endüstri ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirmek; sürdürülebilirlik ve sıfır atık çalışmaları için işbirlikleri oluşturup doğaya, çevreye duyarlı üretimlerin gerçeklemesine katkıda bulunmak CheeseTech firmamızın misyonunu ve vizyonunu oluşturmaktadır.